Teater sLAgeT

2013-05-28
22:04:06

Vilket Härligt Liv
 
Just nu repeterar vår vuxengrupp Teater sLAgeTs nästa pjäs "Vilket Härligt Liv" som kommer att spelas upp den 18 juni. En föreställning om det härliga liv som vi alla vill ha, eller i alla fall vill att det ska verka som för andra att vi har. Upprätthålla fasader och dra en liten vit lögn för att allt ska verka så bra som möjligt.
 
Manuset är skrivet av Linda Byman, som också regisserar. Jag ska försöka smyga mig in på någon repetition senare så att jag kanske kan visa er några repbilder eller ge er ännu mer info om vad detta kommer att innehålla. Håll utkik! :D
 
Läs mer om pjäsen på vår hemsida.

2013-05-22
11:42:55

Vi söker skådespelare till farsen!

Vi söker en kvinna ca 25-35 år som vill vara med och spela lite fars! Tänker inte avslöja för mycket här, men om du är, eller känner någon som är, intresserad så hör av er. Repetitioner börjar i augusti, och premiären är trettondagsafton 2014, och spelas sedan fler helger i januari. Vid intresse kan ni skicka ett meddelande till vår facebooksida, eller ringa till Linda på nr: 0734264089

/Linda och William, regissörer för årets fars


2013-05-21
20:48:41

Nu smygs det med manus!
För bara några dagar sedan fick vi som ska vara med i nästa nyårsfars, januari 2014, reda på att ett manus till slut var valt utav regissörerna Linda Byman och William Woxlin. Vilket manus det är har dock ingen förutom just Linda och William koll på, ska bli spännande att veta! Snart så vet i alla fall vi. Ni får nog vänta ännu lite längre :P
 
Hemlighetsmakeri på gång i Teater sLAgeT helt enkelt, ville bara säga det! :D

2013-05-13
11:26:00

Dagen efter, producentens ord.
Så kom då dagen efter... Dagen efter en stor produktion. Känslan av tomhet. Vad gör man nu efter att ha tillbringat nästan all ledig tid till att träna, skratta, nöta repliker och vara med alla härliga teatermänniskor?
 
Revyn "Lite Råare" var för oss något nytt. Att arbeta med ett manus skrivet av en av våra egna, fyllt av extremt många karaktärer och rekvisita. Jag inte bara läste manus jag satt även och sydde och pysslade långt in på nätterna. Mina kreationer var helt underbara att utforma.
 
Många frågar mig hur man orkar engagera sig så mycket med något man inte får betalt för att göra... Mitt svar är ganska enkelt: Jag får betalt, jag får extremt mycket betalt. Dock inte i pengar, men i glädje och den euforiska känslan som uppstår när man står där framför publiken och får dem att skratta. Och att få tillbringa så mycket tid med helt underbara människor som vi har i våran förening gör "mödan värd" (Känslan av att vi i slutet är så trötta på varandra att vi bara vill strypa varandra går snabbt över så fort föreställningarna börjar) 
 
Att sedan ha en regissör som är lika engagerad som jag brukar vara gjorde hela jobbet enkelt. Ja, jag hade mina tvivel i början. För det första var han man, för det andra var han man och för det tredje var han man... Men se där hade jag fel :D Jag har till och med "övertalat" honom att fortsätta i våran förening. Jag fick förhandla och tjata ganska länge. Tror det var nått sånt här
- Du William, vill du hjälpa till med regin i nästa storproduktion?
- Självklart, svarade han! 
Så innan vi ens avslutat sista föreställningen av "Lite Råare" påbörjade jag och William planerna för vinterns storproduktion: FARS! :D 
 
Håll utkik! Snart avslöjas det vad som komma skall. Man måste ju se till att hålla igång så att vi återigen kan uppleva glädjen, skratten och allt underbart arbete runt omkring ett teater projekt. Och sedan tomheten när det är slut...
 
Men fram tills dess så har vi ju våra andra teatergrupper som just nu är inne i slutarbetet av sina projekt och snart vankas uppspel för dem. Så det är inte så tomt så länge, vilket är tur.
 
Passar på att tacka alla ni som alltid ställer upp och hjälper till med allt runt omkring, ni är guld värda. Ett litet tack förtjänar väl Anders också för hans underbara revymanus. Och vi väntar nu med spänning på uppföljaren. 
 
Till slut vill jag bara säga "Jag inte bara tycker om teater, jag är nog till och med lite kär i teater."
 
Tack för ordet!
Linda Byman

2013-05-04
16:43:51

Lite Råare - Gnälliga Människor Undanbedes
Just nu spelar vi den nyskrivna revyn "Lite Råare - Gnälliga Människor Undanbedes".
 
Det är Anders Nohrstedt som har skrivit manus till revyn som till viss del är just, lite råare. Ibland rör vi oss in lite grann på ämnen som kanske inte alltid är så accepterat att skämta om. 
 
Premiär var det förra helgen då vi körde föreställning både lördag och söndag. Ikväll (lördag, 4 maj) kör vi också, kl 17:00. Så även imorgon (5 maj), kl 16:00 och nästa helg. Så det är fullt av datum då ni kan ta chansen att komma och kolla och skratta med oss, eller kanske gömma er bakom skämskudden ;)
 
Mer om föreställningen kan ni läsa på vår hemsida!
Och det kommer säkert att dyka upp lite grann här i bloggen också.
 
Just nu sitter vi nere i logen, taggar och värmer upp medan publiken kommer. Det är en strid ström utav underliga utrop och röstövningar, och knakande ryggar när folk stretchar och nästan viker ihop sig på mitten (Ronja är läskigt vig). Några rabblar tungvrickarramsor, stämmer gitarr och sjunger upp, någon pussar på den lille gosedjurshamstern Teodor innan han springer upp på scenen (han som pussade alltså, inte Teodor, han stannar här nere) och en annan smäller ner näven med full kraft i en kudde... Det frigör tydligen någon sorts hormoner.  Det är väldigt kul att se alla udda små uppvärmningsritualer som många har för sig innan det är dags att gå upp på scenen, den ena lite knäppare än den andra. Men alla verkar ju fungera, på sitt sätt.
 
Nu ska jag också sälla mig till detta gäng och göra lite knäppa övningar innan det är dags för mig också att gå upp på scenen!
 
Så nu kör vi hårt och så hoppas vi att vi får se er ikväll eller på någon utav de resterande föreställningarna! Och har ni redan sett oss så får ni gärna skriva en kommentar till det här inlägget om vad ni tyckte, eller om ni undrar något helt annat också förstås. Sedan får ni ju såklart komma och se oss igen om ni vill ;)
 
Ha det bra! (Puss och Kram kändes lite för gulligt tyckte Ulf E. Bitter, och vill ni veta vem han är så får ni se till att ta er hit :) )
 

2013-05-01
18:41:09

Välkommen till vår blogg!
Nu har Teater sLAgeT, förutom sin nya hemsida, också fått en blogg där ni kan få läsa lite och mycket om allt viktigt och oviktigt som händer i föreningen.
 
Snart kommer det att finnas mer att läsa här, så håll utkik!